گروه ارگانیک پروران طبرستان – ایران چیک

تامین کننده خوراک طیور و جوجه یک روزه و نمیچه مرغ برای پرورش دهندگان بومی و صنعتی و مرغ داری ها

گروه ارگانیک پروران طبرستان – ایران چیک

تامین کننده خوراک طیور و جوجه یک روزه و نمیچه مرغ برای پرورش دهندگان بومی و صنعتی و مرغ داری ها

۵ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

غذای غاز

غازها، پرندگانی زیبا از خانواده مرغابی های وحشی هستند. غازها در تمام نقاط دنیا از جمله ایران زندگی می کنند. غازها، پرندگان نسبتا بزرگی هستند و نژادهای مختلفی دارند. یکی از موضوعات مهم در زنده ماندن غاز ها، غذای غاز ها است. در این نوشته، توضیحات کاملی را درباره تغذیه این پرنده و چگونگی تغذیه جوجه غازها برای شما بیان کرده ایم. از شما می خواهیم تا پایان این نوشته، همراه ما باشید.

غذای غاز با توجه به روش نگهداری

در کشورهای مختلف، از مواد غذایی مختلفی برای غذا دادن به غازها استفاده می شود. انتخاب غذا، تا حد زیادی به روش پرورش غاز بستگی دارد. غذای غازهای خانگی و غازهایی که در محیطهای بسته نگهداری می شوند، با غذای غازهای آزاد فرق دارد. نکته ای که باید در تغذیه غازها رعایت کرد این است که غذای غاز، باید دارای نسبت مشخصی از پروتئین، چربی، سبزیجات، غلات و دانه ها باشد تا تمام نیازهای این پرنده، توسط غذایش تامین شود. غازها عاشق آب هستند و زیاد آب می خورند. آب، یکی از عناصر مهم برای ادامه حیات غازها است. اگر غذای غاز با آب ترکیب شود و حالت نرم و خمیری پیدا کند، آن غذا بهتر خورده می شود.

تغذیه غازها چیست؟

غازها زیاد غذا می خورند؛ به همین دلیل است که جوجه غازها سریعا رشد می کنند و وزنشان بالا می رود.  غازها، پرندگانی گیاه خوار هستند و همیشه از خوردن سبزی و علف لذت می برند. غازها به خوردن علف تازه و سبزیجاتی مانند هویج و گوجه فرنگی علاقه دارند و شما می توانید از انواع سبزیجات برای غذا دادن به غازها استفاده کنید. علاوه بر سبزیجات، غازها را می توان با بذرها، دانه ها، ذرت، سبوس گندم، آرد برنج یا آرد گندم، سویا، گوشت و غذاهای باقی مانده انسان تغذیه کرد.

جیره غذایی غاز

جیره غذایی غازها، به سن غاز، جنسیت و نژآد غاز بستگی دارد. در ابتدای تولد جوجه غاز، پرنده را با نان ریز شده در آب یا شیر سیر می کنند. در همین هنگام، از سبزیجات و علفها نیز برای تغذیه غازها استفاده می شود تا جوجه ها به خوردن علف و سبزی عادت کنند. بعد از یک ماهگی غاز، می توان از خوراکی های سرشار از نشاسته و ذرت برای تغذیه غازها استفاده کرد. دانه ها و بذرهای نشاسته ای هم باعث رشد غازها می شود و هم چربی موردنیاز غاز را به بدن او می رساند. سبزیجات، برنج پخته شده و سیب زمینی پخته از دیگر غذاهای مناسب برای غازها است.

وقتی می خواهید جیره غذایی غاز را مشخص کنید، به میزان انرژی مصرفی پرنده باید توجه داشته باشید. غازهایی که در حال تولید مثل و جوجه کشی هستند یا تازه تخم گذاری کرده اند، به مواد غذایی بیشتری نیاز دارند و شما باید جیره غذایی این غازها را تغییر دهید. غازهای در حال تولید مثل را با کنسانتره گوشت، ذرت، سویا، نمک و سبوس گندم تغذیه کنید. جیره غذایی غازهای در حال تولید مثل، به جثه غاز و تعداد تخمهایی که گذاشته است نیز بستگی دارد. در این دوران، بهتر است به غازها اجازه دهید به هر اندازه که می خواهند غذا بخورند؛ زیرا بدن آنها به انرژی بیشتری نیاز دارد.

یادتان باشد که غازها، در هر سن و موقعیتی به آب فراوان نیاز خواهند داشت؛ پس آبخوری ها را همیشه با آب تمیز پر کنید. هم چنین شما باید در کنار جیره غذایی غاز ، مقدار زیادی سنگریزه در اختیار پرنده قرار دهید تا آنها را بخورد؛ زیرا سنگریزه باعث هضم بهتر غذا در معده غاز می شود.

غازها به منظور تولید گوشت، تخم گذاری و جوجه کشی و مصارف دیگر نگهداری می شوند. اگر غازها برای تولید گوشت پرورش داده می شوند، باید از خوراکی های چاق کننده برای تغذیه غاز استفاده کرد؛ اما اگر غازها به منظور تخم گذاری و جوجه کشی نگهداری می شوند، از گیاهان و سبزیجات باید تغذیه شوند تا زیاد چاق نشوند؛ زیرا غازهای چاق، در تخم گذاری و تولید مثل مشکل دارند و تخمهایی بدون نطفه می گذارند.

غذای جوجه غاز

جوجه غازها را باید با جیره غذایی استارتر تغذیه کنید که متناسب با شرایط بدنی جوجه ها است و حدود 20 درصد پروتئین دارد. اگر می خواهید جوجه غازها، غذایشان را با اشتیاق بیشتری بخورند، غذای آنها را درون کمی آب بخیسانید. از 4 روزگی، جوجه غازها را به خوردن علف عادت دهید. بعد از رسیدن جوجه غاز به سن 14 روزگی، باید جوجه ها را با غذای رشد تغذیه کنید.

سبزیجات، بذرها و پسماندهای غذاهای انسان از جمله غذاهای مناسب برای دوران رشد جوجه محسوب می شوند. از 2 هفتگی تا 7 هفتگی، جوجه غاز را با غذای رشد سیر کنید. وقتی جوجه غازها 1 ماهه شدند، می توانید به آنها خوراکی های غنی و نشاسته ای بدهید. ذرت، پودر ذرت مخلوط شده با آب و پوره ذرت از جمله غذاهای سرشار از نشاسته هستند. وقتی جوجه ها 40 روزه شدند، غذای آنها را با 14 درصد پروتئین، 8 درصد فیبر خالص، 2 درصد کلسیم خالص و مواد دیگری مانند فسفر، لیسین و ویتامین ها ترکیب کنید تا تمام خوراکی های لازم به بدن جوجه ها برسد.

برای اینکه جوجه غازها رشد بهتری داشته باشند، ویتامین ها و املاح را درون آب حل کنید تا الکترولیتها و مواد ضروری به بدن جوجه ها برسد و رشد بهتری داشته باشند.

غذای غاز خانگی

اگر در خانه خود غاز نگهداری می کنید، می توانید از باقی مانده غذاهای خود به غازها بدهید. هم چنین می توانید از سبزیجاتی مانند هویج، کلم، کاهو، سیب زمینی پخته و گیاهانی مانند شبدر، یونجه و انواع سبزی خوردن برای غذا دادن به غازهای خود استفاده کنید.

پودر ذرت یا سبوس گندم مخلوط شده با آب، گزینه خوبی برای غذا دادن به غازهای خانگی است. شما می توانید نان را تکه تکه کنید و در آب بیندازید تا غازها آن را بخورند. نانی که به غازها می دهید، باید بدون کپک و آلودگی باشد.

یادتان باشد که غازها، عاشق سبزی ها و علوفه های تازه و آبدار هستند. اگر حیاط دارید، می توانید در باغچه خانه خود سبزی بکارید و در روز، غازها را آزاد بگذارید تا چرا کنند و از سبزی ها بخورند. هم چنین غازها، علف های هرز و کرم های ساقه خوار را نیز می خورند و مزرعه، شالیزار یا باغ را از حشرات موذی و علفهای هرز پاکسازی می کند.

بعضی از افراد، برای سرعت بخشیدن به رشد غازهای خانگی خود، از غذای مکمل استفاده می کنند. اگر می خواهید به غازها غذای مکمل بدهید، بهتر است این کار را در هنگام عصر انجام دهید.

بهترین غذا برای غاز

بهترین غذا برای غاز، انواع سبزیجات و غلات است. غازها با خوردن سبزی ها و غلاتی مانند ذرت، گندم و جو بهتر رشد می کنند و سلامتی بیشتری دارند. البته برای بهتر رشد کردن آنها می توان از کنسانتره ها و پودرهای حاوی پروتئین استفاده کرد. غازها به صورت طبیعی سبزی ها و گیاهان را به عنوان غذای خود انتخاب می کنند؛ زیرا سیستم گوارش و بدن این پرنده، با گیاهخوار بودن متناسب است.

تغذیه غاز در زمان جوجه کشی

تغذیه غاز در زمان جوجه کشی و تولید مثل با دیگر زمانها فرق دارد. در این زمان، شما باید از کنسانتره گوشت، سویا، نمک، ذرت و سبوس گندم برای غذا دادن به غازهای خود استفاده کنید. 4 هفته قبل از شروع جوجه کشی غاز ، دادن جیره غذایی ویژه را شروع کنید. غذای غازهای ماده در دوران جوجه کشی، باید حاوی 17 درصد پروتئین باشد، وجود 15 درصد پروتئین در غذای غازهای نر کافی است. در این دوران، غذا بدون محدودیت در دسترس پرنده باید باشد تا پرنده به اندازه نیازش غذا بخورد.

غذای غاز وحشی

غازهای وحشی، غازهایی هستند که زیستگاه اصلی آنها طبیعت است و در سرتاسر دنیا پراکنده شده اند. غازهای وحشی، از ویژگی ها و امکانات موجود در طبیعت برای ادامه دادن به زندگی استفاده می کنند. غازهای وحشی، معمولا بیشتر از غازهای اهلی غذا می خورند. غازها مانند دیگر پرندگان آبزی مستعد ذخیره چربی هستند و مقداری از غذای خورده شده توسط آنها، به چربی تبدیل می شود.

غازهای وحشی از دانه ها، سبزیجات، بذرها، کرم ها و حشرات ساقه خوار، علفهای هرز و علوفه برای غذا خوردن استفاده می کنند. این پرندگان، بعد از غذا خوردن، مقدار زیادی سنگریزه می خورند تا غذای آنها راحت تر و بهتر هضم شود. نوشیدن آب نیز یکی از کارهایی است که غازها زیاد انجام می دهند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۸ ، ۱۵:۳۸
ایمان قناعت

خصوصیات تخم بلدرچین

اندازه تخم بلدرچین حدوداً یک پنجم تخم مرغ می باشد و نحوه ی توزیع رنگ در پوست آن منحصر به فرد است . دامنه تغییرات رنگ پوسته بلدرچین از قهوه ای تیره تا آبی ، سفید و خال خالی بوده و رنگ آنها اکثراً سیاه یا آبی می شود. رنگ دانه های بیلی وردین واهی فیرین از عوامل تولید پوسته ی رنگی در تخم بلدرچین می باشند.

در یک تحیق مشخص شد که ترشح این رنگدانه ها توسط جنس ماده در حدود سه و نیم ساعت قبل از تخم گذاری سبب رنگی بودن پوست تخم می شود . بلدرچین ژاپنی هر ۲۵ ساعت یک تخم می گذارد وزن تخم ها نیز از ۶ تا ۱۶ گرم متفاوت می باشد که میانگین آن حدوداً ده گرم است.

این وزن حدود ۵ درصد وزن پرنده ماده است ، ولی در مرغ و بوقلمون وزن تخم به ترتیب حدود ۳٫۵ و یک درصد وزن جنس ماده است . هر پرنده ماده تخم هایی با توزیع رنگ ، اندهزه و شکل منحصربه فرد و بخصوص تولید می نماید.

https://www.hovabator.ir/quail-egg-Food_20specifications-10.png

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مرداد ۹۸ ، ۱۷:۴۰
ایمان قناعت

 

شرایط نگهداری از بلدرچین

نور

نور یک عامل مهم در پرورش بلدرچین می باشد. جوجه ها در طول ۷ تا ۱۰ روز اولیه نیاز به شناسایی منابع اب و غذا دارند و این تنها در صورتی امکان پذیر است که نور کافی وجود داشته باشد. بر طبق استانداردهای مربوطه ۱۶ ساعت در روز نور مورد نیاز است، که می توان این مقدار ساعت را با استفاده از انرژی خورشیدی، و در صورت لزوم از نور مصنوعی با استفاده از باطری تامین گردد.

بستر

تراشه چوب نرم عاری از گرد و غبار می تواند بستر ایده آلی باشد. ضخامت آن باید حدود ۱۰ سانتی متر باشد که یک لایه نرم و گرم را فراهم می کند. یک روش دیگر استفاده از یک لایه ضخیم کاه خرد شده می باشد به خصوص اگر شما دارای مزرعه باشید. می توانید ترکیبی از دو مواد بالا را نیز به کار ببرید. استفاده از تراشه چوب زمانی که جوجه ها بسیار جوان و آسیب پذیر هستند مناسب تر است و پس از آن تعویض بستر به عنوان جایگزین و یا توسعه ارزان تر و مقرون به صرفه تر می باشد. قابل توجه است برای کاهش سطح آمونیاک و مقاومت در برابر بیماری ها می توان از تراکم پرندگان کم کرد. استفاده از بستر کاغذ هم تاثیر به سزایی در چسبیدن مدفوع به پر و بال و کاهش تعداد باکتری های بیماری زا می گردد.

خوراک

غذا را می توان هم به صورت پلت و هم به صورت مشی ارائه کرد. میزان افزایش وزن روزانه نباید بیش از ۳۰گرم باشد. تحقیقات نشان داده است پرنده از غذای پلت بهتر استفاده می کند. جوجه تا سن چهار هفتگی نیاز به غذا با پروتئین بالا (۲۲ – ۲۷ درصد) دارد. تمامی مواد مورد استفاده در جیره غذایی باید ارگانیک باشد، اما به دلیل مشکلات در یافتن منابع خاصی تشکیل دهنده جیره غذایی ارگانیک می توان از مواد غیر ارگانیک مجاز استفاده نمود.

آب

میزان آب مورد نیاز ۱۰۰ جوجه در روز برابر ۲ لیتر می باشد که این میزان در ۱۲ هفتگی برای ۱۰۰ پرنده به۱۸ لیتر آب در روز می رسد. مقدار آب مصرف شده به طور مستقیم به مصرف خوراک و درجه حرارت مربوط می شود، و افزایش مصرف تا ۵۰٪ در آب و هوای گرم می تواند رخ دهد. استرسی گرمایی می تواند یک مشکل جدی ایجاد کند. این اتفاق زمانی می افتد که در جوجه و یا پرنده بالغ تعادل بین تولید گرما و از دست دادن گرما بهم بخورد. نشانه های استرسی حرارتی شامل فرآیند له له زدن سریع که منجر به از دست دادن آب از ریه ها می گردد. برای جلوگیری از دست دادن آب بدن، قرار گرفته شود تا پرندگان به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند.

مدیریت بیماری

نظارت و کنترل روزانه در خصوصی پیشگیری و درمان بیماری ها مانند انگل ها و استفاده از واکسن باید مورد توجه قرار گیرد. به صورت بالقوه کوکسیدیوز جدی ترین بیماری می باشد. ارگانیسم های انگلی در همه جا حاضر بوده و از طریق مدفوع بر روی بستر می توانند منتقل شوند. یکی از نشانه های اصلی عفونت وجود خون در مدفوع می باشد. آلودگی علاوه بر بستر می تواند از طریق غذا و آب نیز منتقل گردد برخی از نکات قابل توجه عبارتند مطمئن شوید بستر همیشه تمیز و خشک است ( کاهش ابتلا به کوکسیدیوز و تولید گاز آمونیاک کاهش تراکم گله مراقبت و پیشگیری از پر کندن و پرخواری (معمولا در حدود ۳ هفتگی) مرغ ها می بایست دو سوم از زمان زندگی خود را به خصوص پس از ۴ هفتگی در فضای ازاد و در مزرعه به سر ببرند.

اندازه آشیانه

بر اساس استانداردهای اعلام شده، در طراحی آشیانه باید تعداد کل پرندگان، تراکم، کف آشیانه و سوراخ دریچه ورود و خروج مورد نیاز مشخص گردد. طبق این استانداردها برای آشیانه های ثابت ۱۰ تا حداکثر ۲۱پرنده و برای آشیانه های سیار ۱۶ ) تا حداکثر ۳۰ به عنوان سطح مورد نیاز تعیین گردیده است. اندازه گله در پرورش ارگانیک نباید بالاتر از ۳۰۰۰ قطعه باشد. البته اندازه گله تا ۴۸۰۰ قطعه در هر آشیانه با توجه به رعایت استانداردهای مربوطه مجاز اعلام گردیده است

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مرداد ۹۸ ، ۱۶:۱۷
ایمان قناعت

 

تغذیه اردک تخمگذار

با توجه به اینکه اردک پرنده پرخوری است ، تامین دان به صورت دستی به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست ، بنابراین بهتر است نیمچه اردک ها را از سن ۶ تا ۶/۵ ماهگی در کنار برکه ها ، نهرها و شالیزارها و یا در چراگاه ها و باغها رها کرد تا دان خود را بیابند و با این شیوه ، هزینه تولید تخم اردک را کاهش داد. دانه های بازمانده پس از درو انواع غلات و سایر گیاهان مواد انرژی زای مورد نیاز اردکها را تامین می کنند و حلزون ها ، کرم های خاکی، حشرات و نوزاد آنها و در بعضی مناطق ماهیهای غیر قابل مصرف موجود در رودخانه های بزرگ و کوچک نیاز پروتئینی آنها را برآورده می کند .

تغذیه اردک کت در شیوه متراکم

تغذیه اردک بخصوصی اردک های بالغ و تخمگذار می بایست اقتصادی باشد . بخصوص اگر بخواهیم اردک مادر پرورش دهیم موادی که برای تغذیه دستی اردک توصیه می شود عبارت است از : سبوس گندم سبوس برنج ، زبره گندم، آرد ذرت، پودر بقایای ضایعات کشتارگاهی دام و طیور، آرد جو و ضایعات سبزیها و علوفه خرد شده می باشد فرمول غذایی اردک از ۸ هفتگی به بعد غذای اردک مادر هنگام تخمگذاری سلسلو سری گندم ۳۰ درصد لعابدبو السر گندم ۳۰ درصد سبوس برنج ۳۰ تا ۴۰ درصد سبوس برنج ۲۰ درصد آرد ذرت ۲۵ تا ۳۰ درصد آرد ذرت ۳۰ درصد کنجاله ها ۵ تا ۱۰ درصد کنجاله ۱۰ درصد سنگ آهک خرد شده ۱تا ۵ درصد پودر استخوان ۰/۵ درصد

مکمل ویتامینی و معدنی حداکثر ۰/۵ درصد درصد پودر سنگ آهک ۵ درصد مکمل ویتامینی و معدنی ۰/۵ درصد به این فرمولها می بایست آنقدر شیر بدون چربی اضافه کرد تا مخلوط به صد در صد برسد ، غذای اردک تخمگذار و مادر باید دارای حدود ٪۱۵ پروتئین و ۲۶۰۰ کیلوکالری انرژی قابل هضم باشد . در پرورش اردک چه به روش آزاد و چه به روش متراکم می بایست نکات زیر رعایت شود: در ابتدای ورود جوجه اردکها در آشیانه گرم . آب تمیز و تازه در اختیار آنها قرار داده شود غذاهای پودری در دانخوری های کم عمق در اختیار آنها قرار گیرد .

 

»» جیره هفته اول جیره هفته دوم تا پایان دوره نگه داری ««

سبوس گندم ۵۰٪ سبوس گندم ۵۰٪
سبوس برنج ۳۰٪ آرد ذرت ۱۵٪
ذرت ۱۰٪ سبوس برنج ۱۵٪
ضایعات سبزی و علوفه ۸٪ پودر گوشت یا مشابه ۵٪
شن ریزه ۲٪ ضایعات سبزی و علوفه ۱۲٪ شن ریزه ۳٪

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مرداد ۹۸ ، ۱۴:۴۱
ایمان قناعت

مزایای پرورش اردک:

آموزش پرورش اردک ایرانچیک

پرورش اردک، شغلی پر سود است. دارای مزایای بسیار زیاد است.
بسیاری از کشورهای دنیا تولیدات گوشتی خود را با پرورش اردک به بالاترین سطح رسانده اند. چرا که گوشت اردک گرم است. و بر خلاف مرغ که در برابر بسیاری از بیماری ها باید واکسینه شود و گوشت آن هورمونی و غیر ارگانیک است جایگزین خوبی برای گوشت مرغ میباشد.
درآمد پرورش اردک در خانه بین 2 تا 4 میلیون تومان است. با ایجاد مزرعه پرورش اردک درآمد شما بیش از 25 تا 40 میلیون تومانی خواهد رسید.

بازار : تمام کشور و کشورهای همسایه

نوع پرورش : خانگی و صنعتی

شرایط آب و هوا : تمام مناطق ایران

فضای کار : از یک متر تا هر چقدر

ارزش غذایی : بالا

مدیریت : آسان

هزینه پرورش : کم

درآمد و سود : خوب و عالی

مزایای پرورش اردک و مرغابی:

پرورش اردک و مرغابی دارای مزایایی فراوانی است. سرعت رشد بالا,تولید بالا ,راندمان غذایی بالا ,برگشت سریع سرمایه از بهترین مزایای پرورش اردک میباشد.

آسانی تغذیه اردک و مرغابی:

اردک به علت ضعف قدرت بویایی,میتوان از انواع گیاهان و سبزیجات,ساقه برنج و سبوس بدون هیچ مشکلی برای تغذیه آنها استفاده کرد.

سرعت رشد و وزن گیری عالی اردک:

جوجه اردک ها پس از بیرون آمدن از تخم به راحتی شروع به تغذیه می کنند و وزن گیری آنها روزانه حدود 40 گرم است و بعد از 60 روز به حدود 2500 گرم می رسد.

سیستم دفاعی پرتوان اردک:

خیالتان از پرورش اردک راحت. اردک ها دارای بدنی مقاوم در برابر بیماری و بسیاری از میکروارگانیسم های عفونتی است که نیاز به تزریق انواع واکسن در آنها احساس نمی شود و مهمتر اینکه بیماری مشترک اردک و انسانها بسیار اندک است.

ارزش غذایی بالا اردک:

مقدار پروتئین و فیبرهای غذایی،چربی،عدم خشکی گوشت و ارزش غذایی تخم اردک آنقدر زیاد است که آن را به یک منبع غذایی ارزشمند تبدیل کرده است. حتی در طب سنتی هم به خوردن گوشت اردک بسیار تاکید شده.

عدم وابستگی اردک به شرایط آب و هوا:

خلاف تصوری که از اردک سراغ دارید به راحتی می توانند در هر شرایط آب هوایی حتی بدون وجود برکه یا آبگیری به زندگی خود ادامه دهند. یعنی در واقع ادامه حیات آنها برخلاف غازها وابسته به آب نیست.

بازگشت سریع سرمایه:

در پرورش اردک و جوجه های گوشتی طی حدود 2 ماه سرمایه بر می گردد که نسبت به سایر سرمایه گذاری ها برگشت سرمایه سریع تر است.

جهت دریافت مشاوره و خرید جوجه و نیمچه اردک با ما تماس بگیرید.
گروه علمی تحقیقاتی ارگانیک پروران طبرستان
با مدیریت : دکتر ایمان قناعت

011-44272480
011-44292755
0903-6166003

اردک

اردکارگانیکپرورشپرورش اردکپرورش مرغپرورش مرغابیجوجهمرغمرغابیمزرعه

برچسب‌ها: اردکارگانیکپرورشپرورش اردکپرورش مرغ

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مرداد ۹۸ ، ۱۲:۵۸
ایمان قناعت